Få stærkere ankler og ben - 5 gode råd, du kan implementere allerede i dag

Der er rigtigt mange gode grunde til, at du skal have stærke ankler og ben. Har du stærke ben og ankler, vil du naturligt få en bedre overkropsholdning. Derudover opnår du med stærke ben og ankler et bedre blodomløb i hele kroppen. Der er altså kun fordele ved at have stærke ben og ankler! Nu tænker du måske; hvordan gør jeg det? Dette spørgsmål får du besvaret herunder, hvor der er samlet 5 gode råd, du kan implementere allerede i dag. Det er garanteret meget lettere, end du lige går og tror!

1: Foretag styrkeøvelser

Vil du gerne have stærkere ankler og ben, kan du med fordel implementere styrketræning i din hverdag. Styrketræning er en bestemt form for træning, hvor du belaster dine muskler, og udfordrer din styrke. Du kan styrketræne både med din egen kropsvægt og med ekstra vægt. Det er op til dig at vælge, om du vil styrketræne derhjemme eller i et fitnesscenter.

Skal du træne ben, findes der en lang række forskellige styrketræningsøvelser, du kan benytte dig af. Du kan blandt andet lave leg curl, squat, lunges og dødløft. Disse øvelser kan foretages på flere forskellige måder, og det er op til dig at finde ud af, hvad der passer bedst til dig. Det er altid en god ide at starte let ud.

Starter du for hårdt ud, kan du risikere at få en skade. Ligesom der findes forskellige styrketræningsøvelser til benene, findes der også styrketræningsøvelser til anklerne. Du kan blandt andet implementere ankelstræk, ankelbøj og vip ankel i din træningsrutine. Her er det igen vigtigt, at du starter let ud og ikke overanstrenger dine ankler for meget. Dette gælder særligt, hvis du har en ankelskade, som er ved at hele.

2: Køb et par støttestrømper

Ønsker du ikke at styrketræne, kan du selvfølgelig forsøge dig med andre metoder. Du kan eksempelvis købe et par støttestrømper. Støttestrømper er blandt andet lavet til dig, som døjer med spændinger i benene og anklerne. Støttestrømperne udligner blodtrykket, og forhindrer, at blodet samles ét sted i benene. Med støttestrømperne kan du altså hurtigt opnå stærkere ben og ankler. Du vil kunne både gå og løbe uden ømme og slappe ben! Ønsker du at købe et par strømper, kan du finde et stort udvalg af støttestrømper hos Hafaro.

3: Brug et balancebræt

Det lyder måske en smule skørt, at et balancebræt skulle forstærke dine ankel- og benmuskler, men der er faktisk noget om snakken. Undersøgelser viser nemlig, at hele 75 procent af alle knæ- og ankel skader kan både genoptrænes og forebygges på et balancebræt. Balancebrættet træner ikke kun din mentale balance, men træner også dine benmuskler. Du skal nemlig have stærke ben og ankler for at kunne holde balancen på balancebrættet i længere tid. Jo mere du træner på balancebrættet, jo stærkere ben og ankler opnår du.

Træningen på balancebrættet vil desuden gøre, at du får en bedre balance- og koordinationsevne. Dette vil hjælpe dig med at undgå og forebygge eventuelle overbelastninger i din hverdag. Er du i tvivl om, om du skal starte med at træne, er balancebrættet et godt sted at starte. Det er nemlig ikke let at stå på et balancebræt! Vil du mestre balancebrættet, kræver det træning og øvelser. Der er dog ingen tvivl om, at du vil få super stærke ben og ankler, når du endelig har mestret det.

4: Regelmæssige løbeture

Det er altid sundt og godt for kroppen med en løbetur. Det er dog særligt godt, hvis du ønsker dig stærkere ankler og ben. Når du løber en tur, sætter du kredsløbet i gang, og alle kroppens muskler arbejder. Det er dog særligt ben- og ankelmusklerne, der arbejder.

Det er nemlig dine ben, der løfter dig gennem hele løbeturen. Inden du skal ud på din første løbetur, er det vigtigt, at du har det rette udstyr. Du skal blandt andet have noget lækkert løbetøj, så din løbetur bliver så behagelig som muligt. Derudover er det vigtigt, at du medbringer en vandflaske. Dette gælder uanset, hvor langt du løber.

Ligesom med tidligere nævnte styrketræning, er det uhyre vigtigt, at du ikke sætter for høje forventninger for dig selv. Rom blev ikke bygget på én dag, og det samme gælder for dine løbevaner. Start ud med at løbe korte ture i et roligt tempo. Byg dine løbeture langsomt op! Jo længere du kommer med dine regelmæssige løbeture, jo stærkere ankler og ben opnår du.

5: Spis dig stærk

Det lyder måske skørt, men du kan på mange måder faktisk spise dig stærk. Vil du gerne opnå stærkere ben og ankler, er det først og fremmest vigtigt, at du spiser en masse proteiner. Musklerne har kun mulighed for at vokse sig store og stærke, hvis de får protein. Der findes protein i mange forskellige madvarer - herunder særligt kød. Kylling er et af de kødprodukter, der indeholder mest protein. Derudover indeholder æg, mælk, ost, fisk og bønner rigtigt mange proteiner.

For nogle kan det være meget overvældende at skulle spise store mængder protein på én gang. Hvis du er en af dem, der har svært ved dette, kan det være en fordel at bredde proteinerne ud på flere forskellige måltider. Til morgenmad kan du blandt andet vælge at opbygge måltidet om noget proteinrigt som eksempelvis æg eller ost. Til aftensmad kan du vælge at opbygge måltidet omkring et stykke proteinrigt kød. Der er mange muligheder! Det vigtigste er, at du får dine proteiner. Kun på denne måde kan du virkelig opbygge stærke ben og ankler.

Nu er du 100 procent klar til at opbygge stærke ben og ankler! Held og lykke!

Menu
Top